Minister za notranje zadeve je skladno z določbo drugega odstavka 115. člena Zakona o varnosti cestnega prometa izdal Odredbo o prepovedi prometa na cestah v Republiki Sloveniji.

Z njo je danes omejil promet tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg, vozil in skupin vozil, ki so daljša od 14 m, traktorjev, motokultivatorjev, delovnih strojev, vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu ter vozil, s katerimi se kandidati za voznike učijo vožnje. Ob 07. uri, ko je odredba začela veljati, so policisti na posameznih kontrolnih točkah začeli izvajati nadzor nad spoštovanjem določb odredbe in izločati omenjena vozila.

Ker so prenehali razlogi, zaradi katerih je veljala prepoved posameznih kategorij prometa na cestah A2 Kranj (vzhod) - Ljubljana (Šentvid), R 211 Kranj (Labore)-Jeprca - Ljubljana (Šentvid) ter G8 Ljubljana (Šentvid)-Ljubljana (Obvoznica), so policisti ob 9.30 uri prenehali izvajati nadzor in izločati vozila na navedenih odsekih cest, kar pomeni, da je promet v celoti sproščen.

Na vseh ostalih cestah je promet še vedno omejen skladno z navedeno odredbo.