V veliki sejni sobi v Upravni stavbi Policijske akademije v Tacnu na Rocenski cesti 56 v Ljubljani je generalni direktor policije Jože Romšek danes sprejel kriminaliste in policiste, ki so se še posebej izkazali pri opravljanju svojega dela.

Ob tej priložnosti je sprejel Andželka Lučića, policista iz Policijske postaje Ljubljana Center, ki je pomagal pri reševanju občanke iz Ljubljanice. Sprejema sta se udeležila tudi njegova nadrejena, in sicer direktor Policijske uprave Ljubljana Aleksander Jevšek in komandir Policijske postaje Ljubljana Center Igor Ciperle.


sprejem Tacen01

Hkrati pa je generalni direktor policije sprejel tudi kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in sicer Darka Nerata, Bojana Vidoviča, Zorana Šariča in Sama Vrtina ter policista Bogdana Kladnika in Aleksandra Lubeja s Policijske postaje Ruše, ki so se posebej izkazali pri svojem delu. Omenjeni kriminalisti in policisti so izvedli jedro aktivnosti pri preiskovanju umora in poskusa umora zakoncev. K pozitivnem rezultatu preiskave so pripomogli s kakovostno izvedbo nujnih preiskovalnih dejanj, zbiranjem obvestil, ogledom kraja kaznivega dejanja in obravnavo osumljenih oseb.


sprejem Tacen02 Foto: Dean Božnik


Današnjega sprejema pri generalnem direktorju policije so se poleg njih udeležili tudi kriminalisti Marjan Fank, Aleš Rupar, Bojan Bauman, Grega Simerl, Kruno Pocrnjič, Aleksander Josipovič, Uroš Postružnik, Ivo Baklan in Miran Drevenšek, vsi iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, policist Stanko Vidovič iz Policijske postaje Ormož, Peter Zebec, policist Policijske postaje Podlehnik in Robert Slodej, kriminalist Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, ki so izvajali preiskovalne aktivnosti, v okviru katere je potekala preiskava večjega števila oseb, ki so delovale na področju prepovedane trgovine z ljudmi. Ob razkritju kriminalne združbe je bila prejeta večja skupina osumljencev na območju Republike Slovenije, Srbije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije, kar je imelo velik odziv tudi v omenjenih državah. S preiskavo je bila razkrita obsežna kriminalna dejavnost v širšem evropskem prostoru. Z mariborske policijske uprave sta se današnjega sprejema udeležila pomočnik direktorja Policijske uprave Maribor Mirko Ploj in komandir Policijske postaje Ruše Drago Pipuš.


sprejem Tacen03


Generalni direktor policije Jože Romšek se je na sprejemu kriminalistom in policistom ter njihovim nadrejenim zahvalil za uspešno delo ter med drugim poudaril, da mora biti njihovo delo korektno, strokovno iz zakonito. Izročil pa jim je tudi knjižne nagrade oz. knjigo z naslovom Muzej organov za notranje zadeve avtorice Biserke Debeljak. Kriminalisti in policisti so bili za uspešno opravljeno delo dodatno denarno nagrajeni.


sprejem Tacen04