Generalna policijska uprava in Društvo državnih tožilcev Slovenije vabita na otvoritev posveta z naslovom "Nasilje, kaj še lahko storimo?", ki bo dne 13. in 14. novembra 2006 v Hotelu Kokra na Brdu pri Kranju.

Na tradicionalnem posvetu bodo obravnavane teme, kot so primeri iz tuje prakse s področja spolnih zlorab otrok, interesi otrok in staršev v postopku obravnave, pregled zakonodaje in prakse v državah Evropske unije, teorija in praksa ukrepa prepovedi približevanja, analiza in ugotovitve problematike nasilja v družini. Namen posveta je iskanje rešitev za učinkovitejše ukrepanje in preprečevanje nasilja nad otroki, za izboljšanje njihovega položaja v postopkih pred državnimi organi ter zmanjševanje posledic tovrstnih kaznivih dejanj.

 

Vljudno vabljeni na otvoritev posveta, ki bo v ponedeljek, 13.novembra 2006, ob 9.30 uri. Po otvoritvi posveta je predviden termin za novinarska vprašanja!


Spoštovani novinarji, za dodatne informacije o posvetu se lahko obrnete na Dragota Menegalijo, predstavnika Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete, GSM 041 733 479.