Na krajši žalni slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve so se delavci policije in ministrstva za notranje zadeve danes, 27. oktobra 2006, spomnili tudi na vse sodelavce, policistke in policiste, ki so izgubili življenja v osamosvojitveni vojni.

Generalni direktor direktor policije Jože Romšek in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Zvonko Zinreih sta v avli MNZ skupaj s sodelavci in predstavniki Združenja sever položila venec k spominski plošči policistov in rezervnih policistov, padlih leta 1991.

Predstavniki Policije, Ministrstva za notranje zadeve, Združenja Sever, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Ministrstva za obrambo, Slovenske vojske in svojci padlih so se poklonili spominu, položili vence in prižgali sveče padlim osamosvojiteljem tudi na komemoraciji pri pomniku na ljubljanskih Žalah.

Svojci padlim so skupaj z udeleženci spominske slovesnosti ob tej priložnosti prižgali tudi petnajst svečk, s katerimi so simbolično počastili 15. obletnico samostojnosti Republike Slovenije. Krajši nagovor pred zbranimi je imel Srečko Lesjak, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, generalni direktor policije Jože Romšek pa se je po koncu slovesnosti zadržal tudi v krajšem pogovoru s svojci padlih.


padlim1


padlim2


padlim3


padlim4