V dneh od 17. do 19. oktobra 2006 vas vabimo k obisku razstavnega prostora Policije na Študentski areni, največji izobraževalno-sejemski prireditvi za mlade, ki se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani letos odvijala že sedmič zapored.

Razstave, kulturni program, raznolike delavnice, okrogle mize, predstavitve, bogat spremljevalni program in zabavno dogajanje so le nekateri vsebinski sklopi prireditve, ki poskuša na ta način ponuditi odgovore na številna vprašanja in dileme, s katerimi se mladi srečujejo med študijem.

Policija bo predstavila različna področja policijskega dela. Na notranjem razstavnem prostoru v hali A bosta vse dni sejma s področja varnosti svetovala in odgovarjala na vprašanja o policijskem delu vodja policijskega okoliša in kriminalist iz Policijske uprave Ljubljana, na razstavišču bo vsak dan vsaj za nekaj ur prisoten kateri od znanih slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, izmenično pa bodo na razstavnem prostoru na vprašanja mladih odgovarjali tudi policisti in policijski inšpektorji, strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela iz Generalne policijske uprave, in sicer:

  • prvi dan prireditve (17. 10.), od 12.00 do 16.00, bomo na razstavnem prostoru predstavili področje prometa, predstavnik iz Urada za organizacijo in kadre na Generalni policijski upravi pa bo odgovarjal na vprašanja o zaposlovanju v policiji. Od 14.30 do 19.00 bo na razstavnem prostoru predstavljeno delo Centra za forenzične preiskave. Na zunanji ploščadi bomo obiskovalcem razkazali policijska službena vozila: vozilo provida, vozilo za ogled kraja prometne nesreče, kriminalistični kombi s tehnično opremo, ob 14.00 in ob 18.00 pa bo na sporedu prikaz spretnostne vožnje policistov motoristov iz Policijske uprave Ljubljana.
  • drugi dan (18. 10.) bomo od 10.00 do 14.30 predstavili področje javnega reda in miru, od 12.00 do 16.00 področje policijskih pooblastil, popoldne, od 14.30 do 19.00 pa področje kriminalitete. Na zunanjem razstavnem prostoru bodo ves dan prisotni policisti konjeniki, vodniki službenih psov in policisti kolesarji, poleg tega pa bo za obiskovalce gotovo zanimiv tudi "akcijski" del policijske predstavitve: ob 13.00 bomo prikazali reševanje ponesrečenega policista s helikopterjem iz Letalske policijske enote, ob 12.00 in ob 17.20 pa uporabo službenega psa za splošno uporabo in za iskanje drog.
  • tretji dan (19. 10.) bomo od 10.00 do 13.30 predstavili delo policistov, ki so napoteni v mednarodne mirovne misije, od 12.00 do 16.00 bo ponovno prisoten tudi predstavnik iz Urada za organizacijo in kadre, od 13.30 do 18.00 pa se bo obiskovalcem predstavila Specialna enota. Na zunanji ploščadi si bodo udeleženci prireditve medtem lahko ogledali tehnično opremo in posebno vozilo, ki ga pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito.


Vljudno vabljeni na ogled razstavnega prostora Policije!

 

Sektor za odnose z javnostmi