Obveščamo vas, da bo danes, 11. oktobra 2006, v Slovenijo prispela delegacija avstrijskega generalnega direktorja za javno varnost.

V okviru dvodnevnega obiska (11. in 12. oktobra 2006) se bo avstrijski generalni direktor za javno varnost dr. Erik Buxbaum na Generalni policijski upravi na Štefanovi 2 v Ljubljani srečal z generalnim direktorjem slovenske policije Jožetom Romškom in njegovimi sodelavci, predstavniki uprave uniformirane in kriminalistične policije.

Glavne teme pogovora med obema delegacijama so sodelovanje med policijama obeh držav na različnih področjih, delovanje tristranskega centra za policijsko sodelovanje Vrata - Megvarje, delo na skupnih mejnih prehodih, pristop Slovenije k t. i. Prümski pogodbi, sodelovanje v okviru Salzburškega foruma in v delovnih telesih Sveta EU, priprave na predsedovanje Republike Slovenije Evropski uniji, organizacija šeste regionalne ministrske konference na Brdu.

Vljudno vabljeni na fototermin, ki bo v četrtek, 12. oktobra 2006, ob 10.45 v mali sejni sobi na Štefanovi 2 v Ljubljani in kjer bosta šefa obeh policij dala izjavo za javnost.