Generalna policijska uprava v sodelovanju z Veleposlaništvom Velike Britanije v Sloveniji in Društvom za nenasilno komunikacijo organizira od 3. do 7. aprila 2006 v prostorih hotela Smogavc v Zrečah seminar s področja nasilja nad otroki s poudarkom na postopku intervjuja z otrokom in uporabo avdio in video tehnike.

Namen seminarja je pridobivanje dodatnih znanj za prepoznavanje in primerno ukrepanje v primerih trpinčenih in zlorabljenih otrok ter za razumevanje posameznih subjektov (žrtev, storilcev, prič) v postopkih obravnavanja kaznivih dejanj in razumevanje težav pri delu z otroki in ranljivimi osebami. V praktičnih vajah bodo udeleženci spoznali postopke in tehnike preiskovalnega intervjuja ter pridobivali oziroma poglabljali postopke vodenja intervjuja v paru (kriminalist in socialni delavec) z video dokumentiranjem.

Seminarja se udeležujejo strokovnjaki iz različnih strok in institucij - kriminalisti, ki delajo na tem področju s posameznih policijskih uprav, socialni delavci, tožilci in člani nevladnih organizacij.

Glavna predavateljica in vodja praktičnih vaj na seminarju je Nigel King, kriminalistična inšpektorica iz Velike Britanije.

Vabimo novinarke in novinarje, ki bi želeli več informacij o seminarju, da pokličete vodjo seminarja Tatjano Mušič z Generalne policijske uprave, ki je dosegljiva na telefonski številki 041 760 221.