Januarja in februarja (tudi med zimskimi počitnicami) so bili na vseh policijskih upravah izvedeni poostreni nadzori nad avtobusi in vozili za organizirane prevoze skupin otrok. Namen teh poostrenih nadzorov je bil predvsem zagotoviti večjo varnost otrok med prevozi v šolo in iz šole ter na razne aktivnosti med zimskimi počitnicami.

V tem času se je žal zgodila ena smrtna prometna nesreča, in sicer 30. 1. 2006 na območju PU Krško, v kateri je bilo udeleženo vozilo za prevoz organizirane skupne otrok, življenje pa je izgubil sedemletni šolar iz Pišec. V tem primeru so bili upoštevani veljavni predpisi za prevoz organiziranih skupin otrok, do nesreče pa je prišlo predvsem zaradi spleta nesrečnih okoliščin in nepazljivosti.

Med nadzori so policisti ustavili in kontrolirali 305 vozil, namenjenih prevozu organiziranih skupin otrok. Pri kontroli je bilo ugotovljenih 12 nepravilnosti, povezanih s predpisi o prevozu organiziranih skupin otrok, največkrat je šlo za neustrezno označitev vozil, s katerimi se prevažajo organizirane skupine otrok. V 8 primerih pa so policisti ugotovili prekoračitve hitrosti.

Ugotovimo lahko, da je večina prevoznikov upoštevala zakonske pogoje, ki so predpisani za prevoze organiziranih skupin otrok. Tovrstne nadzore bomo nadaljevali tudi v prihodnje.