Danes, 24.2.2006 ob 06.13 uri, je bil operativno komunikacijski justify Policijske uprave Ljubljana obveščen, da je na območju Janč prišlo do izvršitve kaznivega dejanja umora. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, v nadaljevanju pa še ogledna komisija sektorja kriminalistične policije, okrožna državna tožilka in preiskovalni sodnik, ki je prevzel ogled kraja kaznivega dejanja.

Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljeni Silvo PLUT vstopil v stanovanjsko hišo na območju Janč in napadel 35. letnega oškodovanca in 32. letno oškodovanko, ko sta danes okoli 05.30 ure vstopila v notranjost stanovanjske hiše. Pri tem je oba zvezal, v nadaljevanju je z nožem napadel oškodovanko in jo najverjetneje spolno zlorabil. Oškodovanka je za posledicami hudih telesnih poškodb na kraju umrla. V vmesnem času se je oškodovancu uspelo rešiti, tako, da je stekel do bližnjega soseda in poklical na pomoč. Po dejanju je osumljeni ta kraj zapustil. Policisti ga še iščejo.

Ogled kraja kaznivega dejanja še poteka.

V zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja umora iščemo PLUT Silva. Osumljeni je star 37 let, visok okoli 175 - 180 cm, temnejših daljših las, neobrit, nazadnje je bil oblečen v rjav plašč, črne hlače, na glavi je nosil črno kapo, obut v črne škornje, pri sebi bi lahko imel črn nahrbtnik.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ogled kraja dejanja in zbiranje obvestil, na ožjem in širšem območju je vzpostavljena blokada. Pri iskanju sodelujejo policisti, policisti prometniki, vodniki službenih psov, policisti konjeniki, uporabljen je bil policijski helikopter ter policisti posebne policijske enote, specialne enote in kriminalisti.

Iskana oseba je nevarna, zato občane opozarjamo na previdnost. Ocenjujemo, da bi osumljeni lahko imel pri sebi hladno orožje.

Vse, ki bi osebo opazili, prosimo, da nemudoma pokličejo na številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080 - 1200.