V Policijski akademiji v Tacnu je v skladu s pobudo Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske od 4. do 11. januarja 2006 potekalo usposabljanje s področja boja proti ilegalnim migracijam, s posebnim poudarkom na ilegalnih migracijah iz Indijske podceline (Bangladeš, Indija, Pakistan).

Namen usposabljanja je bil udeležence usposobiti za strokovno delo na področju boja proti ilegalnim migracijam, ki prihajajo iz tega območja.

Usposabljanja se je udeležilo dvanajst delavcev iz Generalne policijske uprave in Policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Ljubljana, trije predstavniki Ministrstva za notranje zadeve Republike Hrvaške in predstavnika službe DGS in SIPA iz Bosne in Hercegovine.

Izvajalci programa usposabljanja so bili delavci slovenske policije invarnostnih služb iz Velike Britanije (Immigration service, NCIS, NCS).

Zaključka usposabljanja , ki je bil v upravni zgradbi Policijske akademije sta se udeležila tudi veleposlanik Združenega Kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Njegova Ekselenca Tim Simmons in namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec. Nagovorila sta zbrane, udeležencem usposabljanja pa izročila potrdila o udeležbi in spominske fotografije. Namestnik generalnega direktorja je veleposlaniku v spomin in zahvalo za odlično sodelovanje pri organizaciji in izvedbi skupnega usposabljanja izročil knjigo Slovenska policija.

P1010009

Udeleženci usposabljanja

P1010036

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je v zahvalo za dobro sodelovanje pri usposabljanju veleposlaniku Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske Njegovi Ekselenci Timu Simmonsu izročil knjigo Slovenska policija.