Močno neurje z obilnimi padavinami, ki je septembra letos divjalo po več območjih Slovenije, je povzročilo plazove in hude poplave, ki so za sabo pustile veliko razdejanje.

Občanom prizadetih območij je takrat na pomoč priskočilo več kot 200 policistov. Nekaj policistov pa se je pred naraslimi vodami trudilo obvarovati svoje domove. Pet policistov in upokojeni delavec policije so v vodni ujmi utrpeli več tisoč evrov veliko materialno škodo. Voda, ki je narasla tudi do višine 1,5 metra, je zalila kleti in pritličje. Poleg zidov in tlakov so uničena okna in vrata, kurilne peči, električni stroji, vsa oprema prostorov ipd.

policisti

za mizo

Njihovi sodelavci iz policije in ministrstva za notranje zadeve so stopili skupaj in solidarno zbrali 19.531,97 evrov. Komisija je zbrana sredstva razdelila Dejanu Tratniku iz Žalca, Janezu Piklu iz Prebolda, Zvonimirju Golobiču iz Vojnika, Mitji Neratu iz Škofje vasi in Janezu Lukanu iz Bohinjske Bistrice ter upokojenega delavca policije Jožetu Golobu iz Loč. Danes, 19. decembra 2007, sta jim denarna sredstva simbolično predala minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek skupaj z namestnikom Matjažem Šinkovcem in predsednico Komisije za razdelitev sredstev prizadetim v vodni ujmi 2007 Mijo Krajnc.


stirje

Od leve proti desni: Mija Krajnc, Matjaž Šinkovec, Dragutin Mate, Jože Romšek

upokojenec

uniform

Ob tej priložnosti je generalni direktor policije Jože Romšek vse policistke, policiste in druge delavce policije, ki so bili na terenu ali v operativnih štabih, še enkrat pohvalil za njihov velik trud v težkih razmerah, ki jih je povzročila vodna ujma. Zbranim policistom pa je dejal: "Zbrana sredstva za sanacijo vaših domov so prispevek vseh zaposlenih v policiji. Dokazali smo, da če je potrebno, znamo združiti moči in pomagati našim sodelavcem."

Mate in gdp


Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta vsem zaželela prijetne novoletne praznike.

skupinska