Tudi letos je slovenska Policija sodelovala na Otroškem bazarju, izobraževalno-sejemski prireditvi na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, kjer se je od 13. do 16. septembra 2007 predstavila s preventivnimi in promocijskimi vsebinami.


sep17-bazarSLIKA1


Prireditev je bila namenjena predvsem otrokom do 15. leta starosti, njihovim staršem in starim staršem, pedagoškim delavcem ter vsem drugim, ki so z otroki vsakodnevno v stiku. Zanimanje za razstavni prostor Policije je bilo zelo veliko. Obiskovalcem smo prikazali številna zanimiva področja policijskega dela, vsak dan pa je bil za nekaj ur navzoč tudi kateri od znanih slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v Policiji. Na Otroškem bazarju so si otroci, ki so prišli v spremstvu staršev ali v organiziranih skupinah iz vrtcev in osnovnih šol, ter šolarji in odrasli obiskovalci z velikim zanimanjem ogledovali razstavljene panoje, fotografije in posnetke o najpomembnejših področjih policijskega dela. Zanimiva je bila tudi muzejska uniforma, kakršno so v avstro-ogrskih časih nosili orožniki.


sep17-bazar PO

Na otvoritvi so zaigrali člani Policijskega orkestra


Na ploščadi pred vhodom v halo A so si obiskovalci lahko ogledali opremo in različna službena vozila policije (provido, vozilo za ogled krajev prometnih nesreč, policijska kolesa in motorje, kriminalistični kombi z vso tehnično opremo). Predstavili smo jim delo policistov prometnikov, policistov motoristov, policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo, delo v mednarodnih mirovnih misijah in v Specialni enoti policije, forenzična opravila in drugo. Razstavljena sta bila tudi oprema Specialne enote in posebno vozilo, ki ga pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito, policisti gorske enote PPE pa so prikazali reševanje namišljenega ponesrečenca v gorah s helikopterjem Letalske policijske enote.


sep17-bazarSLIKA2

Otroci so lahko pokukali v bojno oklepno vozilo Specialne enote


Obiskovalci so ves čas prireditve od policistov lahko dobili različne nasvete ali pa so le poklepetali z vodjem policijskega okoliša in kriminalistom, vsak dan pa so bili na razstavnem prostoru tudi policijski ali kriminalistični inšpektorji iz Generalne policijske uprave in Policijske uprave Ljubljana.


sep17-bazarSLIKA7


Kot strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela so odgovarjali na najrazličnejša vprašanja o varnosti v cestnem prometu, škodljivih posledicah uživanja prepovedanih drog, nasilju med mladimi, vandalizmu, varovanju pred vlomi in tatvinami, o načinu preiskovanja kaznivih dejanj in drugih temah. V predavalnici Sončnica je bilo za starše organizirano tudi predavanje o škodljivih učinkih uživanja prepovedanih drog.


sep17-bazarSLIKA5

Otroci v družbi nekaj vrhunskih slovenskih športnikov, zaposlenih v policiji (foto: Dean Božnik)


Najmlajši so na razstavnem prostoru Policije lahko na nagradnem lističu odgovorili na dve "težki" vprašanji o prometni varnosti. Konec septembra bomo na Generalni policijski upravi na Štefanovi 2 v Ljubljani izžrebali več deset pravilnih odgovorov. Imena nagrajencev, ki bodo lepe nagrade prejeli po pošti, bomo objavili na spletni strani policije.


Odzivi obiskovalcev so bili tudi na letošnjem Otroškem bazarju zelo pozitivni, zato se bo Policija zagotovo predstavila tudi na naslednji tovrstni izobraževalno-sejemski prireditvi.


Drugi fotografski utrinki (avtor: Ivan Mezek, PU Ljubljana)


sep19-otroskiBazar01

sep19-otroskiBazar02

sep19-otroskiBazar03

sep19-otroskiBazar04

sep19-otroskiBazar05

sep19-otroskiBazar06

sep19-otroskiBazar07

sep19-otroskiBazar08

sep19-otroskiBazar09