Tudi letos se bo Policija s preventivnimi in promocijskimi vsebinami predstavila na izobraževalno-sejemski prireditvi Otroški bazar. V dneh od 13. do 16. septembra 2007 bomo obiskovalcem prikazali številna zanimiva področja policijskega dela.

Otroci in mladostniki, obiščite nas na razstavnem prostoru v hali A na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, vljudno pa ste vabljeni seveda tudi starši, učitelji in vzgojitelji oz. predstavniki vrtcev in osnovnih šol!

Izvedeli boste veliko koristnega, spoznali, kako pestro in raznoliko je delo policije, ter si na ploščadi pred vhodom v halo A ogledali opremo in različna policijska službena vozila. Predstavili vam bomo delo policistov prometnikov, policistov motoristov, policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo, delo v mednarodnih mirovnih misijah in v Specialni enoti, forenzična opravila in drugo.

Policisti in policijski inšpektorji iz Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave, strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela, vam bodo vse dni sejma izmenično svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja o policijskem delu, o tem, kaj lahko vsak sam stori za svojo varnost v prometu, kako škodljive so posledice uživanja prepovedanih drog, kaj pomeni nasilje med mladimi, kaj je vandalizem idr.

Poleg tega bo na razstavišču vsak dan vsaj za nekaj ur prisoten kateri od znanih slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji, za obiskovalce prireditve pa bo gotovo zanimiva tudi muzejska uniforma, kakršno so v avstroogrskih časih nosili orožniki.

Najmlajši bodo na razstavnem prostoru lahko izpolnili listič in odgovorili na dve zelo "težki" vprašanji o prometni varnosti. Po zaključku prireditve konec septembra bomo na Generalni policijski upravi priredili nagradno žrebanje. Med pravilnimi odgovori bo izžrebanih več deset otrok, ki bodo nagrajeni z igračo (medvedkom - policistom prometnikom)in drugimi promocijskimi izdelki policije.


Program:

  • V četrtek, 13. 9., bomo dopoldne od 9. do 14. ure na razstavnem prostoru predstavili področje prometa in delo policistov, napotenih v mednarodne mirovne misije, in od 14. do 19. ure področje kriminalitete in delo Specialne enote. Popoldne ob 16. uri bo v predavalnici Sončnica predavanje za starše o prepovedanih drogah. Zunaj, na ploščadi pred vhodom v halo A, si bodo obiskovalci lahko ogledali opremo Specialne enote in posebno vozilo, ki ga pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito, pa tudi policijske motorje, službene pse in konje.
  • V petek, 14. 9., boste od 9. do 14. ure na razstavnem prostoru lahko izvedeli več o forenzičnih preiskavah, popoldne, od 14. do 19. ure pa vse o prometni varnosti in prepovedanih drogah. Na zunanji ploščadi bodo na ogled čez dan postavljena policijska službena vozila: provida, vozilo za ogled kraja prometnih nesreč, policijska kolesa in motorji, kriminalistični kombi z vso tehnično opremo. Ob 11. uri bomo prikazali, kako poteka reševanje ponesrečencev v gorah - policisti Gorske enote se bodo po vrvi iz helikopterja Letalske policijske enote spustili do svojega "poškodovanega" kolega. Ob 16. uri so starši, učitelji in vzgojitelji ponovno vabljeni v predavalnico Sončnica na predavanje o škodljivih učinkih prepovedanih drog.
  • V soboto, 15. 9., bomo udeležencem sejma med 9. in 19. uro predstavili delo policistov, napotenih v mednarodne mirovne misije, in področje forenzičnih preiskav (daktiloskopija, prepovedane droge ...). Na zunanji ploščadi si bodo obiskovalci medtem lahko ogledali opremo in posebno vozilo, ki ga pri svojem delu uporablja enota za protibombno zaščito, ter policijske motorje, ki jih za svoje naloge uporabljajo policisti motoristi.
  • V nedeljo, 16. 9., bomo obiskovalcem od 9. do 17. ure predstavili področje javnega reda in miru (problematiko vandalizma, delo s službenimi psi in konji policije idr.) ter prometne varnosti. Na zunanjem razstavnem prostoru bodo medtem policisti konjeniki in vodniki službenih psov za splošno in specialistično uporabo, policisti na kolesih in motorjih, provida in vozilo za ogled kraja prometnih nezgod ter kombi, ki ga za preiskovanje kaznivih dejanj uporabljajo kriminalisti.


Vljudno vabljeni na ogled razstavnega prostora Policije!