Generalni direktor policije Jože Romšek se bo v ponedeljek, 9. 7. 2007, v Obidosu na Portugalskem udeležil dvodnevnega sestanka delovne skupine šefov evropskih policij (EPCTF - European Police Chiefs Task Force).

Na sestanku se bodo direktorji policij iz držav članic EU, ki sestavljajo t. i. razširjeno trojko (poleg sedanje trojke držav, predsedujočih EU: Nemčije, Portugalske in Slovenije še prejšnje in naslednje predsedujoče države Finska, Francija, Češka), in predstavniki Europola, Evropske komisije, Generalnega sekretariata Sveta EU in podporne enote EPCTF pogovarjali o pripravah na operativni sestanek te skupine, ki bo oktobra v Haagu, na strateški sestanek, ki bo novembra v Bruslju, in na sestanek v zvezi z operativnim strateškim načrtovanjem za policijo. Med obravnavanimi temami bodo še vzpostavitev koodinacijskih mehanizmov s carinskimi organi in z Evropsko agencijo za meje (Frontex), boj proti terorističnim aktivnostim, možnosti za povezovanje informacijskih sistemov, za uporabo novih tehnologij v boju proti kriminalu in za sodelovanje EPCTF z državami zunaj EU.

Iz Slovenije se bosta poleg generalnega direktorja policije Jožeta Romška sestanka udeležila tudi Marjan Farič, uradnik za zvezo v Europolu in asistent predsedujočega EPCTF med slovenskim predsedovanjem EU, in Darin Hvalec iz Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, strokovnjak EPCTF med slovenskim predsedovanjem EU.