Državni sekretar mag. Zvonko Zinrajh, generalni direktor policije Jože Romšek, direktor Policijske uprave Novo mesto mag. Anton Olaj, županja Občine Metlika Renata Brunskole in komandir PP Metlika mag. Ivica Janjac so danes, 8. junija 2007, uradno odprli nove prostore Policijske postaje Metlika.

Metlika01

Policista pred vhodom v še "zaprto" policijsko postajo


Metlika08

Prerezanje traku (z leve: mag. Zvonko Zinrajh, Renata Brunskole,Jože Romšek, mag. Anton Olaj, mag. Ivica Janjac)


Državni sekretar za notranje zadeve mag. Zvonko Zinrajh je dejal, da so policisti delali v nenormalnih delovnih razmerah, kar vedo tudi domačini, ki s policijo dobro sodelujejo. Policisti poleg opravljanja splošnih nalog varujejo tudi zeleno mejo, kar je še zlasti pomembno, saj delajo za celotno Evropsko unijo.


Metlika06


Generalni direktor slovenske policije Jože Romšek je poudaril, da je poslanstvo policije pomagati ljudem in zagotavljati dobre varnostne razmere, kajti ti so predpogoj za kakovostno življenje ljudi. Kot zelo dobro je ocenil sodelovanje z županjo in hrvaškimi varnostnimi organi.


Metlika05


Na slovesnosti je govoril tudi direktor PU Novo mesto mag. Anton Olaj, ki je povedal, da je novogradnja za policiste in skupnost velika pridobitev. Z njo se uspešno in dolgoročno rešuje prostorska umestitev policije v Metliki. Povedal je tudi, da bodo krajanom še naprej zagotavljali visoko stopnjo varnosti in jim dajali s svojim strokovnim delom jasno vedeti, da se na policijo lahko obrnejo, kadar koli se znajdejo v težavah in bodo potrebni pomoči.


Metlika03


Županja občine Metlika Renata Brunskole je poudarila, da nova stavba pomeni veliko pridobitev za Metliko, za zaposlene policistke in policiste pa bistveno boljše delovne razmere. Število policistov in policistk se je zaradi varovanja državne meje močno povečalo, kar opažajo tudi občani Metlike. Ob zaključku govora je pohvalila dobro sodelovanje policije z občino in za spomin na odprtje novih prostorov komandirju PP Metlika podelila sliko, državnemu sekretarju in generalnemu direktorju slovenske policije pa knjigi.

Slovesnosti so se poleg policistk in policistov PP Metlika udeležili še policistke in policisti PMP Metlika, vse vodje notranjih organizacijskih enot in komandirji policijskih enot PU Novo mesto, svetniki občinskega sveta Občine Metlika, načelnik Upravne enote Metlika, predstavniki gospodarskih družb v metliški občini, predstavniki medijev in krajani.


Metlika04

Komandir PP Metlika pred postrojem "svojih" policistov


V protokolarnem delu so sodelovali še Mestna godba Metlika, Tamburaški orkester osnovne šole Metlika in Metliška folklorna skupina Ivan Navratil. Med gosti sta bila tudi načelnik PU Karlovac in načelnik PP Ozalj.


Metlika09


Investicijo za novo PP Metlika je vodil Direktorat za investicije Ministrstva za javno upravo, ki je usklajeval delo s pooblaščenimi predstavniki Urada za logistiko GPU ter PU Novo mesto in PP Metlika. Objekt je zgrajen na cestni relaciji Novo mesto-Karlovac, v neposredni bližini semaforiziranega križišča in gasilskega doma. Marca lani je izbrani izvajalec po simbolni položitvi temeljnega kamna začel z gradbenimi deli. PP Metlika se je v novi objekt preselila marca letos.

Novi objekt v treh etažah bo zagotovil boljše delovne razmere zaposlenim, pa tudi strankam in obiskovalcem.


Metlika02


Delovne površine je 2.340 m2. Celotna investicija (z nakupom zemljišča, dokumentacijo, gradbeno-obrtniškimi deli in opremo vred) je bila vredna nekaj več kot 2,87 milijona evrov. 89 % sredstev je bilo pridobljenih iz sredstev Evropske unije (Schengen Facility), 11 % pa iz proračunskih sredstev.


Metlika07


Ob koncu prireditve se je vsem, ki so kakor koli pomagali pri investiciji in pri organizaciji odprtja, zahvalil tudi komandir PP Metlika mag. Ivica Janjac. Poudaril je zavezo h kvalitetnemu delu, zagotovil je, da se bodo vsi policisti in policistke še naprej trudili, da bodo upravičili zaupanje prebivalcev v policijo in izpolnili njihova pričakovanja.


Foto: PU Novo mesto