V prostorih Policijske akademije v Tacnu je včeraj, 22. marca 2007, za vodilne in vodstvene delavce Policije in Ministrstva za notranje zadeve potekala predstavitev rezultatov raziskave Analiza vzrokov odškodninskih zahtevkov pri uporabi policijskih prisilnih sredstev in ukrepi za njihovo odpravo.

Izsledke raziskave Analiza vzrokov odškodninskih zahtevkov pri uporabi policijskih prisilnih sredstev in ukrepi za njihovo odpravo so vodstvenim delavcem Policije in navzočim predstavnikom ministrstva za notranje zadeve predstavili dr. Adriana Rejc Buhovac, vodja projektne skupine z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, mag. Nenad Savič iz podjetja 5K Management Consulting in generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge mag. Srečko Jarc.


odskodninski02 Na fotografiji med predstavljanjem raziskave dr. Adriana Rejc Buhovac in mag. Nenad Savič (Foto: Dean Božnik)


Sicer pa so bili med nosilci omenjenega projekta poleg dr. Adriane Rejc Buhovac in mag. Nenada Saviča še dr. Erik Kerševan s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, dr. Primož Pevcin s Fakultete za upravo Univerze v Ljubljani in dr. Gorazd Meško s Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru.

Omenjena projektna skupine pod vodstvom dr. Adriane Rejc Buhovac je bila ustanovljena sredi leta 2004, ko je bila dana pobuda odgovornih za strateški nadzor nad Policijo in MNZ, na podlagi česar je bil razpisan projekt v okviru ciljnega raziskovalnega programa (CRP) z naslovom Konkurenčnost Slovenije 2000-2006.

Predstavniki projektne skupine in notranjega ministrstva so povzetke rezultatov raziskave kasneje predstavili tudi širši javnosti na novinarski konferenci:

Povzetek končnega poročila (pdf) in podatki o odškodninskih zahtevkih so objavljeni na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.


odskodninski01

odskodninski03

 

Foto: Dean Božnik