V veliki sejni sobi v Upravni stavbi Policijske akademije v Tacnu na Rocenski cesti 56 v Ljubljani je generalni direktor policije Jože Romšek v torek, 13. marca 2007, skupaj z direktorjem Policijske akademije mag. Francem Kosmačem, direktorjem Uprave kriminalistične policije Aleksandrom Jevškom in direktorjem Uprave uniformirane policije Danijelom Žibretom sprejel kriminaliste in policiste, ki so se še posebej izkazali pri opravljanju svojega dela.


sprejem01


Sprejema so se udeležili policisti Postaje letališke policije Brnik Policijske uprave Kranj Engelbert Horvat, Aleš Štromajer, Miro Jambrešič in policist kriminalist Aleš Boncelj, ki so pri opravljanju mejne kontrole na Letališču Ljubljana na Brniku preprečili potencialno nevarne namene dveh romunskih državljanov v Republiki Sloveniji. Na sprejemu sta bila tudi njihova nadrejena, in sicer direktor Policijske uprave Kranj Jože Mencin ter komandir Postaje letališke policije Brnik Jure Lešnjak.


sprejem02


Hkrati je generalni direktor policije sprejel kriminaliste Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in sicer Marjana Fanka, Darka Nerata, Bojana Vidoviča, Vlada Maksimoviča, Boruta Štoka, Sama Vrtina, Branimirja Ritonjo, Darka Delakordo iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave ter Katjo Drobnič in Karmen Čirič, obe delavki Centra za forenzične preiskave Generalne policijske uprave, ki so se posebej izkazali pri svojem delu. Omenjeni kriminalisti Policijske uprave Maribor, kriminalist Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave in delavki Centra za forenzične preiskave Generalne policijske uprave so pri preiskovanju umora izvedli obširno preiskavo tega kaznivega dejanja. K njeni uspešnosti so pripomogli s kakovostno izvedbo številnih in nujnih preiskovalnih dejanj, zbiranjem obvestil, ogledom kraja kaznivega dejanja in obravnavo osumljenih oseb.


sprejem03

Poleg njih so se današnjega sprejema udeležili tudi drugi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, in sicer Marjan Fank, Andrej Kolbl, Jernej Saboti, Rok Hribernik, Andi Zupanič, Gregor Simerl, Aleš Rupar, predstavnika Zavoda za prestajanje kazni zapora Maribor Darko Črešnik in Tomaž Bračko (trenutno poveljnik v Zaporih Celje) ter Aleksander Krajnc iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave, ki so, da bi razkrili kriminalno združbo, ki je organizirala vnos prepovedanih drog v mariborske zapore in nezakonito prodajala različne vrste prepovedanih drog v Mariboru in okolici, izvajali različne preiskovalne aktivnosti. Uspeh omenjene preiskave je tudi posledica dobrega sodelovanja med kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor in zaposlenimi v mariborskih zaporih. Z mariborske policijske uprave sta se današnjega sprejema udeležila direktor Policijske uprave Maribor mag. Karol Turk in predstavnik Generalnega urada Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij ministrstva za pravosodje Božo Peteh.


sprejem04


Današnjega sprejema so se udeležili tudi policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana Mojca Šemerl Harmel, Robert Pečnikar, Igor Štok, Branko Lavrič, Aleš Markovič, vsi iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana, Mihael Pangeršič iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana ter Miha Vovko in Nataša Pučko iz Policijske postaje Ljubljana Moste Policijske uprave Ljubljana, ki so z učinkovitimi in strokovno izvedenimi aktivnostmi največ prispevali k zelo hitremu odkritju in odvzemu prostosti storilcu kaznivega dejanja ugrabitve dekleta iz Ajdovščine. Z ljubljanske policijske uprave so se sprejema udeležili direktor Policijske uprave Ljubljana mag. Stanislav Vrečar, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana mag. Branko Japelj, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Ljubljana Vinko Trebše in Robert Bajuk, komandir Policijske postaje Ljubljana Moste.


sprejem05


Generalni direktor policije Jože Romšek se je na sprejemu kriminalistom in policistom ter njihovim nadrejenim zahvalil za uspešno delo in med drugim poudaril, da mora biti njihovo delo strokovno in zakonito. Izročil jim je knjigo z naslovom Muzej organov za notranje zadeve avtorice Biserke Debeljak, kriminalisti in policisti pa so bili za uspešno opravljeno delo dodatno denarno nagrajeni.

 

Foto: Dean Božnik