Varnost otrok je za vsako družbo izjemnega pomena, zato si jo prizadevamo nenehno izboljševati. Naloga staršev oz. skrbnikov je pravočasno seznaniti otroke o možnih nevarnostih v vsakdanjem življenju in pravilnem ravnanju. Pri oblikovanju vedenja otrok imajo starši najpomembnejšo vlogo, za njihovo varnost pa poleg njih in učiteljev skrbimo tudi policisti.

V slovenski policiji smo v ta namen pripravili projekt oz. publikacijo v obliki delovnega zvezka z naslovom Policist Leon svetuje, ki je namenjena učenkam in učencem 5. razreda devetletnega programa osnovne šole. Z njim želimo otroke na primeren način opozoriti na nevarnosti, jih seznaniti s tem, kako se lahko pred njimi zaščitijo ali se jim izognejo, predvsem pa jih želimo vzpodbuditi k pravilnemu obnašanju, tako v prometu kot tudi drugje.

Projekt Policist Leon svetuje bomo podrobneje predstavili jutri, 23. septembra 2008, ob 12. uri v veliki sejni sobi Generalne policijske uprave na Štefanovi 2 v Ljubljani, direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret pa bo ob tem predstavil tudi druge preventivne aktivnosti policistov.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!