Policiji se je včeraj, 12. 8. 2008, v jutranjih urah, na letališču Jožeta Pučnika ob vstopu v Slovenijo predal državljan Bosne in Hercegovine, Sead Suljanovič.

Imenovani je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe s smrtnim izidom po 134/2 členu Kazenskega zakonika, ki je bilo storjeno 7. 10. 2007 na Slovenski cesti v Ljubljani.

Slovenska policija je v navedenem primeru po storitvi kaznivega dejanja vodila intenzivno kriminalistično preiskavo z mednarodnim policijskim sodelovanjem v kateri je zbirala obvestila in informacije z namenom prijetja osumljenca.

Zoper Seada Suljanoviča so slovenski pravosodni organi preko Interpola razpisali mednarodno tiralico in sklep o priporu. Na podlagi tega je bil v Bosni in Hercegovini aprila tudi prijet. Ker Bosna in Hercegovina ne izroča svojih državljanov v tujino, je bil po končanem postopku ponovno izpuščen.

Zaradi mednarodne tiralice so Seada Suljanoviča iskali varnostni organi vseh držav, ki so prejele mednarodno tiralico, zato je bilo njegovo prosto gibanje zunaj Bosne in Hercegovine omejeno. Omenjeni je na letališče Jožeta Pučnika prispel z redno letalsko linijo iz Sarajeva. Po odvzemu prostosti na letališču je bil odpeljan v pripor in predan slovenskim pravosodnim organom.

 

Zvočni posnetek obvestila (Leon Keder, predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete) (mp3)