Policija odločno in v celoti zavrača vse očitke o političnem kadrovanju na Policijski upravi Koper, ki jih novinar Toni Destardi navaja v članku Premiki v koprski policiji objavljenim 26. 7. 2008 v dnevniku Indirekt.

Božidar Štemberger, ki je prevzel vodenje Policijske uprave Koper, je policijski strokovnjak z več letnimi delovnimi izkušnjami. Svojo poklicno pot policista je začel leta 1984. Do 1. 4. 2008, ko je bil imenovan za direktorja Policijske uprave Koper, je ves čas služboval na različnih delovnih mestih v policiji. Je tudi vojni veteran osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Za delo v organih za notranje zadeve in za prispevek k razvoju in krepitvi varnosti je prejel bronasti in srebrni znak zaslug za varnost. Iz vsega navedenega sledi, da Božidar Štemberger izpolnjuje vse splošne in strokovne reference za zasedbo delovnega mesta direktorja policijske uprave.


Na koncu je treba poudariti, da kadrovanje v policiji poteka na podlagi strokovnih referenc in ne na podlagi političnih referenc, ne glede na aktualno družbeno dogajanje.