V želji po vzpostavitvi tesnejših stikov je generalni direktor policije Jože Romšek 8. in 9. junija 2008 na obisk v Slovenijo povabil direktorja Zveznega urada za policijo Švicarske konfederacije Jeana-Luca Veza.

Gre za prvo uradno bilateralno srečanje generalnega direktorja slovenske policije in direktorja Zveznega urada za policijo Švicarske konfederacije.

Glavne teme pogovorov delegacij bodo ocena dosedanjega sodelovanja, izvajanje pogodb na področju zatiranja kriminala in vračanja oseb, schengenska evalvacija Švicarske konfederacije ter vpliv Slovenije pri ratifikacijskem procesu in schengenski evalvaciji v Švici.

Sodelovanje med policijama obeh držav poteka v obliki izmenjav informacij in zahtevkov preko Interpola. Prav tako poteka sodelovanje s policijskim atašejem Švicarske konfederacije Hansom-Petrom Marthalerjem, akreditiranem na švicarskem veleposlaništvu v Rimu, ki je pristojen tudi za Slovenijo. Poleg tega Slovenija s Švico že 13 let tesno sodeluje pri aktivnostih Srednjeevropske policijske akademije (SEPA).


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni na fototermin, ki bo v sredo, 9. julija 2008, ob 12. uri v veliki sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.