Slovenska policija je uspešno razkrila mednarodno kriminalno združbo in zasegla 98 ton anhidrida ocetne kisline, ki se uporablja za proizvodnjo heroina, kar je največji zaseg te sestavine na svetu!

Junija so kriminalisti SKP PU Maribor, SKP PU Celje in UKP GPU v sodelovanju in na podlagi usmeritev Vrhovnega državnega tožilstva, Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala in Okrožnega državnega tožilstva iz Celja zaključili večmesečno kriminalistično operacijo, ki se je vodila zoper mednarodno kriminalno združbo tihotapcev predhodne sestavine (anhidrida ocetne kisline), namenjene za proizvodnjo prepovedane droge heroin.

Potek in rezultate te operacije, v kateri so poleg slovenske sodelovale tudi druge evropske policije (nemška, ukrajinska, madžarska, bolgarska, romunska, turška, srbska in češka), bodo predstavniki policije predstavili na novinarski konferenci, ki bo danes, 3. julija 2008, ob 11.30 v veliki sejni sobi na Generalni policijski upravi na Štefanovi 2 v Ljubljani.

Več informacij o preiskavi bodo podali Slavko Koroš, vodja Sektorja za organizirano kriminaliteto v Upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, Marjan Fank, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor, in Janko Goršek, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Celje.


Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!