Policisti Policijske uprave Kranj so bili včeraj zvečer obveščeni, da je že dva dni pogrešan 52-letni David Fox iz Velike Britanije.


080624 pogresanDavidFox

Pogrešani, po poklicu duhovnik, je 18. 6. 2008 s turistično agencijo pripotoval v hotel v Ukanc, kjer so ga 21. 6. 2008 v jutranjem času tudi nazadnje videli. Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da je pogrešani omenil, da bo odšel planinarit na Rodico. Policija je s helikopterjem in policisti, pripadniki gorske enote, pregledala območje Rodice nad Bohinjem in drugih bližnjih vrhov, s pripadniki Gorske reševalne službe Bohinj pa tudi teren do gozdne meje. Pogrešani ni bil najden, zato se iskanje nadaljuje.

Osebni opis pogrešanega: visok je okoli 170 cm, močnejše postave, kratkih temnih las; koža na obrazu je mozoljasta in rdeča; ima brke, ki pri straneh segajo nekoliko čez ustnico; nosi korekcijska očala.


Vse, ki bi pogrešanega opazili ali kar koli vedeli o njegovem izginotju, prosimo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200.