Obveščamo vas, da je inšpektor za delo iz Inšpektorata Republike Slovenije za delo 17. junija 2008 v prostoru "vstopne kontrolne točke protibombne zaščite" in "začasne garderobe" pri Kongresnem centru Brdo pri Kranju opravil izredni inšpekcijski pregled.

Ugotovil je, da gre za objekt začasne narave, ki ga poleg policije uporabljajo tudi druge vladne službe. Objekt nima klimatizacije, ima pa zastirko pred direktno sončno svetlobo in površine, ki se lahko odpirajo, ter stransko in stropno zračenje po sistemu Ventus. Kot je še ugotovil, imajo policisti na razpolago vodo. Poleg tega jim je predstojnik dovolil, da so lahko v teh prostorih brez službenih suknjičev, kar v takih primerih dovoljujejo tudi Pravila policije. V razgovoru s šestimi policisti, ki so med njegovim nadzorom opravljali svoje naloge, je inšpektor ugotovil tudi, da imajo na razpolago vodo v vseh pregledanih objektih, ki jih uporabljajo. Iz inšpektorjevega zapisnika izhaja, da o problemu previsokih temperatur nista bila uradno obveščena niti Sektor za varnost in zdravje pri delu v Generalni policijski upravi niti odgovorna oseba v Uradu za varnost in zaščito.

Inšpektor je odgovornim osebam naložil, naj v primeru povišanja zunanje temperature nadaljujejo z izvajanjem ukrepov, ki so jih izvajali že dosedaj, tj. s fleksibilno menjavo policistov, omogočanjem dostopa do dodatne vode, z morebitnimi večkratnimi počitki in prilagoditvijo oblačil.