V zvezi z namigovanji, ki so se pojavila v nekaterih medijih, da je policija pomagala osumljenemu Seadu Suljanoviću pri pobegu iz Republike Slovenije, objavljamo odziv policije: Ponovno odločno zanikamo kakršna koli namigovanja, da je policija pomagala osumljencu kaznivega dejanja pri pobegu. 

Poudarjamo, da so policisti in kriminalisti takoj, ko so izvedeli za dejanje, začeli s preiskavo kaznivega dejanja in aktivnostmi za prijetje obeh osumljencev. Ugotovili so njuno identiteto in zoper njiju na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Enega od osumljencev so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Za drugega osumljenca so razpisali iskanje, prav tako pa pristojnemu sodišču predlagali, da zanj izda tiralico, ki je bila nato tudi izdana. Namigovanja, da bi policija osumljenca že lahko našla, vendar se to ni zgodilo, ker naj bi bil v dobrih odnosih z ljubljanskimi kriminalisti, in da so policisti pomagali pri pobegu osumljenega v tujino, so neresnična in žaljiva za policiste in kriminaliste.

Obenem obveščamo, da je za pobeglim osumljencem še vedno razpisana mednarodna tiralica. Na podlagi tiralice so nas varnostni organi Bosne in Hercegovine 22. 4. 2008 obvestili, da je iskana oseba v Bosni in Hercegovini. Ker gre za državljana Bosne in Hercegovine, je tamkajsnje sodišče zavrnilo zahtevo za njegovo izročitev Republiki Sloveniji, kar pa ne izključuje možnosti, da je v Republiki Sloveniji obsojen tudi v odsotnosti. O odločitvi sodišča v Bosni in Hercegovini smo obvestili pristojno sodišče v Ljubljani.