V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije bo med 28. in 29. marcem 2008 na Brdu pri Kranju potekalo neformalno srečanje ministrov za zunanje zadeve. Posebnih cestnih zapor zaradi dogodka ne bo, je pa v teh terminih pričakovati povečan promet vozil za spremstvo na relacijah na širšem območju Gorenjske, in sicer na območju letališča Jožeta Pučnika na Brniku in kompleksa Brdo.

Vozila za spremstvo bodo potovala na relaciji med Brdom in Bledom ter v okolici posameznih hotelov v središču Bleda. Predvsem velja opozorilo, da so možni krajši zastoji prometa pred Grand hotelom Toplice na Bledu.

Policisti bodo v večjih križiščih urejali promet glede na dano situacijo in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, drugim udeležencem v prometu pa nato zagotavljali normalno vključitev v promet. Predvidene aktivnosti za urejanje prometa bodo poskušale čim manj posegati v obstoječo prometno ureditev.

Voznike ponovno opozarjamo: ko srečajo policijska vozila za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, morajo ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

Več informacij, kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom, je na spletni strani policije: