Med velikonočnimi prazniki pričakujemo močno povečan promet na pomembnejših tranzitnih poteh proti turističnim krajem in v smeri proti Hrvaški in nazaj. Možni so tudi zastoji, predvsem ob prehodu dvopasovnih cest v enopasovne, na cestah, kjer potekajo obnovitvena dela, pred cestninskimi postajami in ob morebitnih prometnih nesrečah.

Vsem udeležencem v cestnem prometu zato svetujemo, naj se na pot odpravijo spočiti, z ustrezno opremljenimi vozili, pri vožnji pa naj bodo previdni, zbrani in strpni. Hitrost vožnje naj prilagodijo vremenskih razmeram ter stanju in voznim razmeram na cesti.

Še posebej opozarjamo na omejitev prometa tovornih vozil, ki v skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji velja tudi v petek, 21. 3. 2008, pred veliko nočjo, in sicer od 14. do 21. ure.

Zaradi dodatne omejitve prometa tovornih vozil na cesti G1-3 (Pesnica - Dolga vas) lahko v soboto, 22. 3. 2008, podobno kot ob zadnjih dveh koncih tedna pričakujemo močno povečano problematiko zaradi parkiranja tovornih vozil ob avtocesti med Ljubljano in Mariborom ter v Mariboru.