Na povabilo generalnega direktorja makedonske policije Ljupča Todorovskega bo generalni direktor slovenske policije Jože Romšek 20. in 21. marca 2008 obiskal Republiko Makedonijo.

Glavne teme pogovorov bodo predvsem ocena dosedanjega sodelovanja med državama, predlogi za strokovno pomoč slovenske policije na področjih, ki jih predlaga Republika Makedonija, ter problematika ilegalnih migracij in trend upadanja števila makedonskih ilegalnih migrantov.

Slovenija bo med drugim predstavila prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju notranjih zadev ter projekt Ocene nevarnosti na področju organiziranega kriminala za Jugovzhodno Evropo, znan tudi kot SEE OCTA (South East Europe Organised Crime Threat Assessment), ki ga je prvič predstavila na srečanju Salzburškega foruma na Brdu oktobra 2006 in je ena od prednostnih nalog slovenskega predsedovanja. Obe strani se bosta dotaknili tudi Konvencije o policijskem sodelovanju za Jugovzhodno Evropo, ki jo je Republika Makedonija že ratificirala, Slovenija pa še proučuje možnosti za pristop k njej.