V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije bo med 11. in 12. marcem 2008 na Brdu pri Kranju potekala ministrska konferenca o izzivih upravljanja zunanjih meja Evropske unije, med 12. in 13. marcem 2008 zasedanje trojke EU - ZDA in med 15. in 17. marcem 2008 neformalno srečanje ministrov Evropske unije, odgovornih za šport.

Zaradi teh dogodkov posebnih cestnih zapor ne bo, je pa takrat pričakovati gostejši promet vozil za spremstvo, ki bodo vozila na relacijah na širšem območju Gorenjske.

11., 12., 15., 16. in 17. marca 2008 pričakujemo povečan promet na območju letališča Jožeta Pučnika na Brniku in kompleksa Brdo, na relaciji med Brdom in Bledom ter v okolici posameznih hotelov v središču Bleda, predvsem pred Grand hotelom Toplice, kjer bo lahko prišlo tudi do krajših zaustavitev prometa.

Aktivnosti, povezane z zasedanjem trojke EU - ZDA bodo potekale tudi v Ljubljani, zato je 12. in 13. marca 2008 pričakovati kolone vozil s prednostjo tudi na relaciji med Brnikom, Ljubljano in Brdom.

16. marca 2008 pa je pričakovati povečan promet tudi na relaciji med Bledom in Planico, kjer bo organizirana zaključna prireditev v smučarskih skokih, kar bo še dodatno vplivalo na gostoto in pretočnost prometa.

Policisti bodo v večjih križiščih urejali promet glede na dano situacijo in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem v prometu pa nato zagotavljali normalno vključitev v promet. Z vsemi aktivnostmi za urejanje prometa bodo poskušali čim manj posegati v obstoječo prometno ureditev.

Voznike ponovno opozarjamo: ko srečajo policijska vozila za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, morajo ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z zeleno in modro lučjo.

 

Več informacij, kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom, je na spletni strani policije: