Vabimo vas na novinarsko konferenco Generalne policijske uprave, ki bo danes, 12. 2. 2008, ob 16. uri v veliki sejni sobi Ministrstva za notranje zadeve na Štefanovi ulici 2 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci vam bosta mag. Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije GPU, in mag. Harij Furlan, vodja Skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri Vrhovnem državnem tožilstvu, predstavila aktivnosti v zvezi s preiskovanjem več kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala in korupcije.

Kriminalistična policija je namreč danes na območju Slovenije izvajala aktivnosti v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala. V predkazenskem postopku, ki ga usmerja skupina tožilcev za pregon organiziranega kriminala, je bilo z večmesečno obsežno preiskavo, ki se je začela leta 2007, ugotovljeno, da so odgovorne osebe različnih gospodarskih družb na območju Slovenije osumljene storitve večjega števila kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. V zvezi s tem je kriminalistična policija več odgovornim osebam gospodarskih družb odvzela prostost. V gospodarskih družbah in na naslovih odgovornih oseb na območju večjega dela Slovenije je policija danes izvedla tudi hišne preiskave.


Spoštovane novinarke in novinarji, vljudno vabljeni!