V Centru za oskrbo Gotenica bo 20. in 21. oktobra 2008 potekalo dvodnevno usposabljanje policistov posebnih policijskih enot (PPE) iz vseh policijskih uprav.

Preizkus usposobljenosti, ki je namenjen preverjanju stopnje pripravljenosti in usposobljenosti policistov PPE, bo izveden v devetih različnih disciplinah. Začel se bo 20. oktobra 2008 ob 12. uri, in sicer s tekmovanjem v streljanju s pištolo in puško, ter zaključil z reševanjem testa o policijskih pooblastilih ob 16.30.

Svečani otvoritvi preizkusa, ki bo 21. oktobra 2008 ob 8. uri, bo sledilo preizkušanje ekip v postopkih za zagotavljanje javnega reda in miru, vožnji s terenskim vozilom, preizkusu psihofizičnih zmogljivosti, premagovanju ovir. Preizkus se bo zaključil z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad najboljšim ekipam ob 16. uri.

 

Spoštovani novinarji!

Letos za vas pripravljamo poseben izziv, v katerem se boste lahko tudi sami preizkusili v veščinah, ki jih morajo obvladati policisti PPE!

Vabimo vas, da se v torek, 21. oktobra ob 13.30 v Gotenici, preizkusite v premagovanju ovir s polno opremo policista PPE.

Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 20. oktobra, Moniki Golob na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali telefon 051 692 019.

Pred preizkusom za novinarje, v torek dopoldne, pa si boste lahko ogledali tudi, kako veščine obvladajo policisti PPE.


Vljudno vabljeni k ogledu!