V Sloveniji primanjkuje primernih konj za policijo. Policija - Ministrstvo za notranje zadeve RS zato objavlja javni poziv za zbiranje ponudb za nakup službenega konja. Ta mora izpolnjevati določene kriterije. Ponudniki morajo predložiti pisno ponudbo do vključno 14. maja 2009.

JAVNI POZIV ZA ZBIRANJE PONUDB ZA NAKUP SLUŽBENEGA KONJA

 

1. Naročnik:

Republika Slovenija, Ministrstvo za notranje zadeve - Policija, Štefanova 2, Ljubljana

2. Predmet nakupa:

Službeni konj, ki mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • starost: od 5 do 7 let (izjemoma od 4 do 8 ali več)
  • spol: moški, kastrat
  • tip: slovenski toplokrvni konj ali podoben tip
  • barva: rjavec, vranec ali lisjak
  • velikost: višina vihra najmanj 170 cm (merjeno s palico)

3. Ponudba mora vsebovati podatke o:

  • imenu in starosti konja
  • izvoru in pasmi konja
  • velikosti, barvi in morebitnih zunanjih posebnostih konja
  • stopnji izšolanosti
  • značajskih lastnostih in vedenjskih posebnostih konja
  • lastniku konja (ime, priimek, naslov in davčna številka)
  • ponujeni ceni

Ponudnik mora priložiti še fotokopijo identifikacijskega dokumenta in navesti, da se pred nakupom konja strinja s pogoji preizkusa konja.

4. Oblika in pogoji predložitve ponudbe:

Ponudniki morajo predložiti pisno ponudbo do vključno 14. 5. 2009. Ponudba mora biti podana v pisni obliki na naslov: Ministrstvo za notranje zadeve RS, Policija, Komisija za nakup in prodajo službenih psov in konj, Štefanova 2, Ljubljana.

Na sprednji strani kuverte mora biti navedeno: "ODDAJA PONUDBE ZA NAKUP SLUŽBENIH KONJ" in "NE ODPIRAJ - PONUDBA!"

Upoštevane bodo samo ponudbe, ki bodo prispele v glavno pisarno MNZ oz. Policije do vključno 14. 5. 2009 ali ki bodo tega dne oddane na pošto s priporočeno pošiljko.

5. Rok vezanosti ponudbe:

Ponudniki so vezani na ponudbo najmanj do 15. 8. 2009.

6. Ustavitev postopka:

Ministrstvo za notranje zadeve RS lahko ustavi postopek zbiranja ponudb do sklenitve pravnega posla.

7. Kontaktna oseba kupca:

Cveto Možina, komandir Postaje konjeniške policije Ljubljana (Stožice 28, Ljubljana), tel. štev. 01 563 44 50 ali 041 704 445, ali Adil Huselja, iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi (Štefanova 2, Ljubljana), tel. štev. 01 428 43 55 ali 051 388 078.

8. Naročnik bo izbral ponujenega konja na podlagi preizkusa konj, ki bo izveden skladno z določili Navodila o postopkih pred nakupom konj za policijo (štev. 0021-4-0/514820-01 z dne 19. 11. 2001).

Preizkus obsega predogled, prvi preizkus, veterinarski pregled, do 30-dnevni preizkus v policijski enoti in končni preizkus. Predogled in prvi preizkus se opravi pri ponudniku, če ima stalno bivališče ali sedež podjetja na območju Slovenije, sicer mora ponudnik pripeljati konja na svoje stroške v Slovenijo v naknadno dogovorjen kraj. Če naročnik oceni, da je konj primeren za nadaljnji preizkus, mora ponudnik peljati konja na veterinarski pregled, ki ga na stroške ponudnika opravi Veterinarska fakulteta v Ljubljani - klinika za kopitarje. Po opravljenem veterinarskem pregledu ponudnik pripelje konja v do 30-dnevni preizkus značajskih lastnosti in delovnih sposobnosti v določeno policijsko enoto. Po tem preizkusu naročnik opravi končni preizkus, in če je konj ocenjen kot primeren za delo v policiji, bo naročnik sklenil pogodbo. Če je ocenjeno, da konj ni primeren za delo v policiji, ga mora ponudnik na svoje stroške odpeljati v treh delovnih dni po prejemu obvestila, sicer se zaračunajo za vsak dan stroški oskrbe konja. Konj mora biti med preizkusom zavarovan, stroške zavarovanja pa krije ponudnik.