Objavljamo odgovor policije v zvezi z navedbami, objavljenimi v različnih medijih glede postopka policije pri sumih kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja in zahteve Območnega policijskega sindikata Postojna po opravičilu direktorja Policijske uprave Postojna.

V letu 2003 je PU Postojna izvedla splošni nadzor nad delom Postaje prometne policije Postojna. Pri tem so bile ugotovljene nepravilnosti pri stornacijah že izdanih plačilnih nalogih. Zaradi suma storitve več uradno pregonljivih kaznivih dejanj je bil uveden predkazenski postopek, ki ga je vodilo Okrožno državno tožilstvo v Kopru. Po zbranih obvestilih je bilo na omenjeno tožilstvo podanih več kazenskih ovadb zoper več policistov Postaje prometne policije Postojna.

Policija javnost obvešča o svojem delu v skladu z Zakonom o policiji. Nikakor pa ne more obveščati javnosti o delu drugih organov ali celo komentirati odločitev pravosodnih organov, saj bi s tem neposredno posegala v njihovo samostojnost in neodvisnost.

Vodstvo policije podpira takratne odločitve in sprejete ukrepe PU Postojna ter ocenjuje, da so bili izvedeni zakonito, strokovno in korektno. Zato tudi ne pristajamo na zahtevo po opravičilu, ki ga zahteva Območni policijski sindikat Postojna.