Generalna policijska uprava in Društvo državnih tožilcev Slovenije letos že desetič organizirata dvodnevni posvet na temo nasilja v družini oz. nasilja nad otroki. Posvet, ki bo potekal v hotelu Kokra na Brdu pri Kranju, se bo začel v četrtek, 7. aprila 2011, ob 9. uri.

Posvet bosta odprla namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in predsednik Društva državnih tožilcev Slovenije Primož Suknaič.

Posveta se bodo poleg številnih strokovnjakov, tožilcev, sodnikov, odvetnikov, policistov in kriminalistov udeležili tudi varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik, ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, minister za pravosodje Aleš Zalar in generalna državna tožilka Barbara Brezigar.

Vsakoletne vsebine se nanašajo na področje kaznivih dejanj v družini oz. nad otroki, ki jih udeleženci posveta obravnavajo tako s kazenskopravnega kot tudi drugih vidikov, npr. psihološkega in socialnega. Tako pridobivajo dodatna znanja, nujna za strokovno prepoznavanje, vrednotenje in ukrepanje na tem področju.

 

Spoštovani predstavniki medijev, vabimo vas, da se udeležite otvoritve posveta, ki bo ob 9. uri.

Čas za izjave udeležencev bo med prvim odmorom, predvidoma ob 10. uri.