Vodstvo policije in notranjega ministrstva je včeraj, 30. marca 2011, v okviru vladnega obiska na Goriškem obiskalo več enot na območju Policijske uprave Nova Gorica, kjer se je seznanilo z delom uprave, prostorskimi pogoji za delo ter stanjem na področju prometne varnosti in kriminalitete.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar s sodelavci sta se srečali z zaposlenimi na Policijski postaji Ajdovščina, Postaji prometne policije Nova Gorica in v Enoti vodnikov službenih psov.

8c787fd465

Novogoriški policisti delajo dobro, je dejala ministrica, tako na področju zagotavljanja prometne varnosti kot na področju preiskovanja gospodarskega kriminala, dobre rezultate pa dosegajo tudi na področju zasegov prepovedanih drog, kjer tesno sodelujejo z italijanskimi kolegi. Zaposleni v nekaterih enotah, predvsem na Policijski postaji Ajdovščina in Policijski postaji za izravnalne ukrepe Nova Gorica, pa se srečujejo tudi s prostorsko problematiko, ki bo po besedah Kresalove upoštevana pri načrtovanju naslednjih investicij.

 

Več o tem na spletni strani MNZ