''Kulturnega praznika ni mogoče častiti le z recitacijami, ampak tudi s športom in druženjem,'' menijo organizatorji sedmega kulturnega šola na Prevaljah. Medtem, ko so 8. februarja po državi potekale različne kulturne prireditve, so na Prevaljah že sedmo leto zapored pripravili nekaj posebnega - ''Kulturni šok''.

Na turnirju v malem nogometu, ki so ga organizirali prevaljski rekreatorji, med njimi tudi novinar televizije Slovenije Tomaž Ranc, so se med seboj pomerile ekipe poslancev državnega zbora, slovenske nogometne legende, direktorji, odvetniki odvetniške družbe Čeferin, novinarji in ekipa Policijske uprave Slovenj Gradec.

Ekipo PU Slovenj Gradec, ki je na turnirju osvojila zelo dobro tretje mesto, so sestavljali: Dejan Forneci (vratar), Vlado Grum, Vojko Klug, Silvo Izak, Peter Pungartnik (vodja ekipe), mag. Zlatko Halilovič (direktor uprave), Boštjan Helbl in Hinko Gregor.

Tako raznovrstne ekipe na enem mestu in nogomet ob kulturnem prazniku so dokaz, da kulturnega praznika ni mogoče častiti le z recitacijami, ampak tudi s športom in druženjem, kar je mogoče začutiti tudi iz naslednjih fotografskih utrinkov:

 

060215-KulturniDan01

Nastop mladih glasbenikov v kulturnem delu programa

 

060215-KulturniDan02

Športni pozdrav policistov in direktorjev

 

060215-KulturniDan03

Pred tekmo ekip državnega zbora in nogometnih legend

 

060215-KulturniDan04

Ekipa novinarjev

 

060215-KulturniDan05

Ekipa odvetnikov

 

060215-KulturniDan06

Zmagovalna ekipa odvetnikov

 

V razburljivem finalu je ekipa odvetnikov (v ekipi sta igrala tudi Aleksander Čeferin in Dejan Stefanovič) premagala ekipo slovenskih nogometnih legend (v ekipi so igrali Sašo Udovič, Matjaž Kek, Alfred Jermaniš, Tone Hrovatič, Robert Volk in drugi) in tako osvojila prvo mesto. V boju za tretje mesto je ekipa PU Slovenj Gradec premagala ekipo novinarjev in tako osvojila tretje mesto.

Vsakoletno sodelovanje ekipe PU Slovenj Gradec na tradicionalnem turnirju ob kulturnem prazniku, na svojstven način prispeva k promociji policije.

 

Uredniški odbor