V petek, 3. marca 2006 je na Policijski postaji Ravne na Koroškem potekal 6. sestanek projektne skupine za pripravo in spremljanje projekta "samostojna policijska postaja".

Sestanka so se udeležili člani projektne skupine, predstavniki UUP GPU, OKC GPU, predstavniki policijskih uprav, na območju katerih so izbrane policijske postaje in komandirji vseh šestih policijskih postaj, ki so bile izbrane za izvajaje projekta.

Projekt, ki ga drugo leto izvaja šest policijskih postaj, daje vodstvom izbranih policijskih postaj večjo samostojnost pri načrtovanju nalog, ter jim omogoča, da se pri izvajanju nalog še izraziteje prilagajajo varnostnim razmeram okolja, v katerem delujejo.

Cilji projekta so povečanje občutka varnosti ljudi in njihovega zaupanja policiji ter vzpodbujanje medsebojnega partnerskega sodelovanja in dvig zadovoljstva posameznikov z delom policije.

060310-Projekt01

Udeleženci delovnega srečanja projekta "samostojna policijska postaja"

060310-Projekt02

Ladislav KRIVEC, komandir PP Ravne in Marija MIKULAN, vodja projekta

060310-Projekt03

Poročanje članov projektne skupine


Na podlago poročanj komandirjev samostojnih policijskih postaj in razprav sodelujočih članov projektne skupine, je bilo ugotovljeno, da izvajanje projekta na vseh šestih policijskih postajah v Sloveniji poteka dobro. Uspešnost izvajanja projekta »samostojna policijska postaja« potrjujejo tako statistični podatki, kot tudi zadovoljstvo uporabnikov policijskih storitev na območju izbranih postaj.

 

Uredniški odbor