V ponedeljek, 29. maja 2006 je direktor PU Slovenj Gradec mag. Zlatko HALILOVIČ sprejel in pohvalil zmagovalno ekipo koroških policistov, ki so na 5. policijskih igrah zmagali v streljanju s pištolo.

Ekipo PU Slovenj Gradec so sestavljali: Emil FEKONJA (PP Dravograd) - vodja ekipe, Gorazd KRENKER (SUP), Jože BRAČKO (SKP) in Tomaž GOLOB (PP Radlje ob Dravi).

Pot do izjemnega uspeha je bila dolga in težka, kar potrjujeta naslednja fotografska posnetka:

060609-Strelci01

Gorazd KRENKER pri streljanju izza barikade

060609-Strelci02

Vodja ekipe Emil FEKONJA se trudi iz ležečega položaja

 

Program streljanja s pištolo v disciplini EPP je bil zelo zahteven.

Posamezniki so bili časovno omejeni s 5 minutami in 30 sekundami. V tem času so morali opraviti vsa streljanja, ki so zajemala: streljanje leže (na 30 m), streljanje kleče (na 15 m), streljanje sede (na 25 m), streljanje stoje izza barikade (na 20 m), precizno streljanje stoje z eno roko (na 10 m) in hitrostno streljanje stoje (na 7 m). Sproti so morali polniti nabojnike.

Kot smo navedli na začetku je zmagovito ekipo PU Slovenj Gradec sprejel in posebej pohvalil direktor uprave mag. Zlatko HALILOVIČ.

060609-Strelci03

Direktor PU Slovenj Gradec mag. Zlatko HALILOVIČ s člani zmagovalne ekipe

 

V prijetnem vzdušju je bilo čutiti ponos prisotnih nad doseženim in motiviranost članov ekipe za doseganje podobnih uspehov tudi v prihodnje.

 

Uredniški odbor