V četrtek, 29. junija 2006 v popoldanskih urah je na mednarodnem mejnem prehodu Radelj potekala prireditev "Festival herojev civilizacije".

Prireditev je organizirala galerija Werkstadt Graz iz Avstrije, ki je k sodelovanju povabila Koroško galerijo likovnih umetnosti iz Slovenj Gradca.

Vodstvo Policijske postaje Radlje ob Dravi je organizatorjem prireditve omogočilo, da so v prostorih zgradbe na MMP Radelj, pripravili razstavo na temo "Intervencija in organizacije za pomoč". V okviru prireditve so organizatorji predstavili tudi "Evropski center za menedžment kriz in katastrof".

V prijetnem druženju je izstopal Senegalec Mambo Sane, kuharski umetnik in plesalec, ki je prikazal del medkulturnega projekta "Teranga". Pri tem je obiskovalcem, med katerimi je bilo več uglednih gostov s področja umetnosti s slovenske in avstrijske strani državne meje, ponudil nekaj odličnih afriških jedi in napitkov.

060712-Festival01

Policistka Marjana Pečovnik in senegalski umetnik Bambo Sane

060712-Festival02

Senegalski umetnik na prireditvenem prostoru pred objektom MMP Radelj

 

Svojevrstna kulturna prireditev je prijetno popestrila vsakodnevno rutinsko dogajanje na mednarodnem mejnem prehodu Radelj. Razstavo in dogajanje so si namreč z velikim zanimanjem ogledali vabljeni in naključni potniki, ki so v tem času prestopili državno mejo.

 

Uredniški odbor