Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec so v soboto, 31. marca 2007 med 8. in 13. uro, v sodelovanju z Avto šolo RELAX iz Slovenj Gradca in Strojnim krožkom Koroške izvedli preventivno akcijo pod sloganom: "Obnovimo znanje cestno prometnih predpisov in pravilne uporabe kmetijske mehanizacije".

Preventivna aktivnost je namenjena predvsem uporabnikom kmetijske mehanizacije, katere so organizatorji tudi posebej povabili s pisnimi vabili. V okviru akcije so predstavniki Strojnega krožka Koroške, policisti in inštruktorji avto šole, izpostavili najpogostejše vzroke pogostih nesreč pri delu s kmetijsko mehanizacijo, pomen popolne tehnične opremljenosti traktorjev in kmetijskih priključkov, zakonske pogoje za izvedbo gospodarskih voženj na določenih krajših cestnih relacijah, ravnanje ob onesnaževanju vozišča in različne novosti druge odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Kljub temu, da je bila preventivna akcija namenjena zgoraj omenjeni ciljni skupini, so organizatorji povabili tudi vse tiste, ki jih je zanimala pravilna in varna uporaba kmetijske mehanizacije.

Preventivne akcije, ki je zajemala možnost teoretičnega in praktičnega preizkusa znanja cestno prometnih predpisov ter obnovitev varstva pri delu s kmetijskimi stroji, se je ob sončnem vremenu udeležilo okoli 40 imetnikov kmetijske mehanizacije.

 

Fotografska utrinka:

070409-Preventiva01

Praktični del predstavitve pravilne uporabe kmetijske mehanizacije

 

070409-Preventiva02

Teoretični del preizkusa znanja cestno prometnih predpisov

 

Udeležba je bila nekoliko nižje od pričakovane, saj so organizatorji povabili lastnike kmetijske mehanizacije z območij Mestne občine Slovenj Gradec in Občine Mislinja, vendar so kmetovalci lep sončen pomladanski dan, očitno raje izkoristili za nujna opravila na poljih.

S tovrstnimi preventivnimi akcijami bodo slovenjgraški policisti nadaljevala tudi v prihodnje, saj vse dosedanje izkušnje in komentarji udeležencev govorijo, da so tovrstna predavanja pozitivno ocenjena in dobro sprejeta s strani občanov.

 

Fotografiji: Robert Kovačič in Bojan Triglav s PP Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE