Leto 2007 je nekaj posebnega tudi za policiste na Koroškem, saj so v mesecu maju pričeli z delom policisti kolesarji. V torek, 8. maja 2007, v poznih popoldanskih urah, je župan Mestne občine (MO) Slovenj Gradec gospod Matjaž ZANOŠKAR, ob otvoritvi novozgrajene kolesarske steze na območju Šmartnega pri Slovenj Gradcu, slavnostno predal dve kolesi v uporabo policistom Policijske postaje (PP) Slovenj Gradec.

Razmah kolesarstva in številne nove kolesarske steze, ki so bile v zadnjih letih zgrajene v mestnem jedru in na širšem območju Slovenj Gradca, so župana in svetnike občinskega sveta vodile k temu, da je MO Slovenj Gradec donatorsko nabavila dve kolesi za delo policistov PP Slovenj Gradec, nabava ostale predpisane opreme za delo policistov kolesarjev pa je bila opravljena s strani Policije.

Ob tem velja poudariti, da policisti kolesarji s kolesi ne opravljajo le nadzora cestnega prometa na kolesarskih stezah, temveč s kolesi opravljajo vse tiste policijskih naloge, ki jih tudi sicer opravljajo policisti (opazovalna služba s kolesi, nadzor območij, kjer pogosteje prihaja do kršitev na področju vandalizma, narkomanije,..), vendar so z uporabo koles bistveno bolj mobilni, konkretni primeri kažejo, da so tudi bolj učinkoviti.

Poudarek večji učinkovitosti policijskega dela v večjih urbanih središčih in na površinah, kjer je mogoč le peš dostop policistov-opazovalcev ter očiten razmah kolesarstva v zadnjih letih, odraža vse bolj realne potrebe po delu policistov kolesarjev, tudi na območjih ostalih policijskih postaj Koroške.

 

Fotografski utrinki:

070517-Kolesarji01

Donatorski kolesi za delo policistov PP Slovenj Gradec

070517 Kolesarji02

Mag. Jurij Ferme in župan MO Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar

070517 Kolesarji03

Policista kolesarja PP Slovenj Gradec

 

V zaključku velja omeniti, da je donatorsko koles za delo policistov kolesarjev nastalo kot rezultat skupne skrbi PP Slovenj Gradec in MO Slovenj Gradec za večjo varnost ljudi in premoženja v lokalni skupnosti.

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE