Prvo soboto v mesecu septembru 2007 je v Kranjski Gori potekalo rekreativno kolesarsko tekmovanje "29. Juriš na Vršič". Letošnjega tekmovanja so se udeležili tudi trije kolesarji iz Policijske uprave Slovenj Gradec.

Barve slovenjgraških policistov so zelo uspešno zastopali Marko BERLOT s Policijske Postaje Slovenj Gradec ter Roman HAUPTMAN in Tatjana KOREN s Postaje prometne policije Slovenj Gradec.

Na dan tekmovanja so se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Kranjski Gori. V lepem sončnem dopoldnevu jih je na prizorišču tekmovanja pričakalo veliko število kolesarjev. Rekreativnega tekmovanja se je udeležilo nekaj manj kot tisoč tekmovalcev, od katerih jih je bilo triintrideset iz vrst MNZ-Policije.

Do letošnjega tekmovanja so tekmovalci s Koroške, zahtevno in zelo razgibano cesto na Vršič, spoznavali le med vožnjo z avtomobili. Tokrat so jo podrobno spoznali tudi izza kolesarskega krmila. Med vožnjo skozi štiriindvajset vzpetin je bilo treba premagati 801 meter višinske razlike.

Start je bil v Kranjski Gori na nadmorski višini 810 metrov, cilj pa na Vršiču na nadmorski višini 1.611 metrov. Dolžina proge je bila 13,5 kilometrov z višinsko razliko 801 meter, z maksimalnim naklonom 10,8% in povprečnim naklonom 7,25%.

Vsi trije smo vsak po svojih močeh vrteli pedali in srečno prispeli na cilj. Med njimi se je še posebej izkazala Tatjana KOREN, ki je v kategoriji žensk v skupini MNZ-Policije zasedla odlično 1.mesto.

 

Fotografski utrinki:

070913-Vrsic01

Z leve proti desni Roman HAUPTMAN, Tatjana KOREN in Marko BERLOT

 

070913-Vrsic02

Roman HAUPTMAN in Tatjana KOREN na cilju na Vršiču

 

070913-Vrsic03

Tatjana KOREN prejema priznanje za osvojeno 1. mesto

 

Tekmovalci so pokazali veliko stopnjo motiviranosti in tekmovalnosti, kar se je odrazilo v doseženih zelo dobrih rezultatih. S tem so vsekakor prispevali k prepoznavnosti in ugledu slovenjgraških policistov, za kar jim je direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME izrekel čestitke in pohvalo.

 

Fotografije: Roman HAUPTMAN, PPP Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE