Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVCP) Občine Mislinja, Policijska uprava (PU) Slovenj Gradec in Direkcija Republike Slovenije za ceste (DRSC) - SPVCP, so v sredo, 5. septembra 2007, v večnamenski dvorani poslovno stanovanjskega centra v Mislinji, organizirali strokovni posvet, na katerem so predstavili glavne poudarke ciljev Resolucije nacionalnega programa varnosti cestnega prometa do leta 2011.

Poleg zgoraj navedene teme, je bila na posvetu predstavljena varnostna ocena na področju prometne varnosti na Koroškem za obdobje 2001 – 2007, s poudarkom na ključnih prometno – varnostnih problemih, evropski akcijski program za varnost v cestnem prometu in obdobni načrt aktivnosti v letu 2007 ter izvajanje programov na lokalni ravni.

Kot gostitelj se je izkazal župan Občine Mislinja Viktor ROBNIK, posvet je vodil direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME, s predstavitvijo tem pa so sodelovali mag. Bojan ŽLENDER in Robert ŠTABA iz DRSC-SPV ter inšpektor Drago KNEZ iz Sektorja uniformirane policije PU Slovenj Gradec.

Organizatorji so na strokovni posvet povabili predstavnike SPVCP vseh občin, zavarovalnic, območna združenja rdečega križa in drugih ustanov, ki delujejo na območju Koroške. Odziv je bil nekoliko pod pričakovanji organizatorjev.

 

Fotografski utrinki:

070917-Resolucija01

Vodje in organizatorji regijskega posveta

 

070917-Resolucija02

Pozdravni govor župana Občine Mislinja Viktorja ROBNIKA

 

070917-Resolucija03

Inšpektor SUP PU Slovenj Gradec Drago KNEZ med predstavitvijo
prometne varnosti na Koroškem v obdobju 2001 – 2007

 

070917-Resolucija04

Mag. Bojan ŽLENDER je spregovoril o evropskem akcijskem programu in resoluciji o
nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2007 – 2011

 

070917-Resolucija05

Predstavnik DRSC-SPV Robert ŠTABA je pojasnil obdobni načrt aktivnosti v letu 2007 in
izvajanje programov na lokalni ravni

 

070917-Resolucija06

Udeleženke in udeleženci regijskega posveta

 

Kljub manjši udeležbi od pričakovane, se je v razpravi izoblikovalo naslednje stališče:

  • razmisli se o smotrnosti in koristnosti povezovanja občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, s ciljem enotnejšega nastopanja in vodenja aktivnosti, tako da se predlaga ustanovitev regijskega posvetovalnega telesa za  Koroško.

 

K vsebini srečanja je treba omeniti tudi druženje in medsebojno poznavanje predstavnikov različnih družbenih subjektov, ki skupaj nosijo odgovornost za stanje prometne varnosti, kar samo po sebi vse bolj postaja umevno, zato je ideja o regijskem povezovanju še kako dobrodošla.

 

Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE