V soboto, 20. oktobra 2007, je v sosednji državi Republiki Avstriji, neposredno ob mednarodni planinski poti na Kapli, potekala vaja gasilskih društev sosednjih držav.

 

V akciji so poleg gasilskih društev z obeh strani državne meje, sodelovali avstrijski varnostni organi in radeljski policisti.

 

kupna gasilska vaja se je pričela ob 11.20 uri in tekom dneva v celoti izvedla po načrtovanem scenariju. Gasilce in policiste z obeh strani državne meje je motilo mrzlo vreme in pravi snežni metež. Vsi udeleženci so pokazali visoko stopnjo  usposobljenosti in pripravljenosti za ukrepanje v podobnih primerih. Pri tem so poudarjali večkrat izrečen stavek, da ogenj ne pozna meja.

 

Ob tem so si bili enoti, da meja med državama gasilcem PGD Brezno - Podvelka, PGD Ožbalt in PGD Kapla ter gasilcem sosednje države, ni predstavljala ovire že okoli 30 let, kolikor zgledno medsebojno sodelujejo.

 

Fotografski utrinki:

 

071022-Vaja01

Skupna gasilska vaja je potekala v pravem snežnem metežu

 

071022-Vaja02

Gasilski sosednjih držav so pokazali visoko stopnjo usposobljenosti

 

Požarna akcija je v celoti uspela, žal pa so imeli v njej manj sreče gasilci PGD Ožbalt, ki so bili med potjo na kraj "dogodka" udeleženi v prometni nesreči. Ta se je na srečo končala z lažjimi poškodbami treh gasilcev, ki so bili v tovornem vozilu gasilske cisterne. Zakaj na srečo je mogoče razbrati iz naslednjih fotografij:

 

071022-Vaja03

 

071022-Vaja04

 

Konec dober vse dobro, je bila največkrat izrečena beseda vseh udeležencev skupne gasilske vaje z obeh strani državne meje, ki bo koncem letošnjega leta postala še veliko manjša ovira za dobro sodelovanje in morebitno skupno interveniranje, vendar prvenstveno na temeljih vaj, saj ni nihče ne želi resničnega razloga za njihovo posredovanje.

 

Fotografije: PP Radlje ob Dravi

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE