V organizaciji Športnega društva od A do Š iz Dravograda in ostalih soorganizatorjev, med katerimi so bili tudi dravograjski policisti, je bila na poligonu podjetja RELAX d.o.o v Otiškem Vrhu, pred zaključkom šolskega leta 2006/2007, organizirana in izvedena "PRVA MEGA MALČKOVA ZABAVA".

Številne najmlajše obiskovalce s celotne Koroške so na prireditvi zabavali različni glasbeniki in komiki, lahko so se aktivno vključevali tudi v različne športne, učne, plesne in prometne delavnice, kjer so se preizkusili i v varni in pravilni vožnji koles. V programu so s predstavitvijo preventivnega materiala, svetovanjem in opozarjanjem sodelovali tudi policisti Policijske postaje Dravograd. Poseben poudarek so namenili različnim oblikam predstavitev varne udeležbe najmlajših v cestnem prometu.

 

Fotografski utrinki:

060714-Malcki01

Otroci in animatorji med družabno igro

 

060714-Malcki02

Zelo dobro obiskana prireditev za najmlajše

 

060714-Malcki03

Na poligonu za spretnostno vožnjo s kolesom

 

Prva tovrstna prireditev za najmlajše na Koroškem je doživela pozitiven odmev pri otrocih in starših. Zaradi zanimanja širše javnosti organizatorji že načrtujejo podobno prireditev v naslednjem letu.

Na njej bodo sodelovali tudi policisti, saj sproščeno vzdušje in preprosta prestavitev dela, vloge in opreme policistov za marsikaterega malčka predstavlja prvi tovrsten stik s policistom.

 

Fotografije: PP Dravograd

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
tiskovni predstavnik policijske uprave