V torek in sredo, 9. in 10. oktobra 2007, so bili na delovnem obisku Koroške predsednik in predstavniki Vlade Republike Slovenije. V okviru tega obiska je v sredo, 10. oktobra 2007, Policijsko upravo (PU) Slovenj Gradec obiskal državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve RS mag. Zvonko ZINRAJH.

 

V prostorih Policijske postaje (PP) Ravne na Koroškem so mu direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME in člani njegovega ožjega kolegija predstavili varnostno problematiko, statistične podatke in ocene opravljenega dela ter kadrovske in prostorske probleme policije na Koroškem.

 

Državni sekretar je izrazil zadovoljstvo z delom PU Slovenj Gradec, predstavil konkretne vizije in cilje po posameznih segmentih izvajanja policijske dejavnosti ter odgovoril na zastavljena vprašanja.

 

Med izredno zgoščenim dnevnim redom si je ogledal prostore PP Ravne na Koroškem, se seznanil s slabimi prostorskimi razmerami v zgradbi obeh PP in PPP Slovenj Gradec ter zgradbah PU Slovenj Gradec. Posebno pozornost je namenil tudi vprašanjem v zvezi z realizacijo projekta izgradnje nove PP Radlje ob Dravi.

 

V popoldanskih urah si je v zgradbi MP Holmec ogledal spominsko obeležje padlima policistoma pri obrambi Slovenije in predvideno lokacijo na mejnem prehodu, kjer naj bi se v bližnji prihodnosti postavilo spominsko obeležje.

 

Fotografski utrinki:

 

071023-Obisk01

Mag. Zvonko ZINRAJH ob prihodu na PP Ravne na Koroškem

 

071023-Obisk02

Mag. Jurij FERME med predstavitvijo delovnega gradiva

 

071023-Obisk03

Delovni razgovor s člani ožjega kolegija direktorja PU Slovenj Gradec

 

Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE