Vodstvo Policijske uprave Slovenj Gradec že tradicionalno vsako leto organizira delovno srečanje s pravosodnimi organi Koroške. Letošnje srečanje je bilo v torek, 9. oktobra 2007, v prostorih sejne sobe Policijske postaje Slovenj Gradec.

Delovnega srečanja so se udeležile predstavnice Okrožnega sodišča Slovenj Gradec, Okrajnega sodišča Slovenj Gradec ter Okrožnega državnega tožilstva Slovenj Gradec.

V uvodnem delu srečanja je direktor uprave mag. Jurij FERME prisotne seznanil z nameni tovrstnih srečanj. Pri je tem poudaril, da je njihov cilj predvsem izmenjava pogledov na zadeve, ki se nanašajo na uspešnost delovanja več organov v smislu uspešnega dela vsakega posebej in vseh organov skupaj. Razpravljanje o posameznih primerih ni cilj in ne pristojnost tovrstnih srečanj.

V nadaljevanju je direktor uprave predstavil podatke o gibanju kriminalitete in drugih varnostnih pojavov na območju PU Slovenj Gradec v devetih mesecih 2007.

V osrednjem delu delovnega srečanje je v delovnem vzdušju potekala obravnava problematika privedb na podlagi pisnih odredb pristojnih organov in vabljenja policistov ter hrambe in stroškov zaseženih predmetov.


Fotografski utrinki:

071019-Pravosodni01

Direktor uprave mag. Jurij FERME med uvodno predstavitvijo poteka srečanja

 

071019-Pravosodni02

Od leve proti desni predstojnici okrožnega in okrajnega sodišča Slovenj Gradec

 

071019-Pravosodni03

Policijski del udeležencev delovnega srečanja


K vsebini srečanja velja omeniti tudi druženje in medsebojno spoznavanje policistov in pravosodnih organov, ki prispeva k uspešnosti delovanja različnih državnih organov na področju odkrivanja in procesiranja družbeno škodljivih pojavov, zato bodo tovrstna delovna srečanja na Koroškem organizirana tudi v prihodnje.

 

Fotografije: PP Slovenj Gradec


Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE