Šport je bil v policiji vedno nosilec druženja med zaposlenimi in tisti, ki je vzpodbujal zdrav športni duh. Odbojkarski turnir zaposlenih v policijskih enotah Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec je bil organiziran v soboto, 8. decembra 2007, v telovadnici gimnazije v Slovenj Gradcu.

Poleg športnega druženja in tekmovalnosti med policijskimi enotami je bil namen organizatorjev tudi, da se na športnem srečanju poslovimo od policistov, ki pred odhodom na druge policijske uprave ob vstopanju Slovenije v schengenski prostor zaključujejo z delom na PU Slovenj Gradec.

Turnirja se je udeležilo šest ekip, in sicer: PP Radlje ob Dravi, PPP Slovenj Gradec, PP Dravograd, PP Ravne na Koroškem, PP Slovenj Gradec in PU Slovenj Gradec. Žal je udeležbo na turnirju v zadnjem trenutku odpovedala PMP Holmec.

Odbojkarski turnir so skupaj organizirali PU Slovenj Gradec, OPS Slovenj Gradec in IPA RK Koroška. Njihovo sodelovanje je zelo dober recept za organizacijo podobnih športnih in drugih prireditev v prihodnje. Posebne zahvale organizatorjev gredo tudi komandirjem policijskih postaj, ki so poskrbeli za sestavo ekip in jih na turnirju v večini tudi sami vodili, kar bo v prihodnje ob manjšem številu zaposlenih policistov na PU Slovenj Gradec še toliko bolj pomembno.

Vsi udeleženci turnirja smo bili enakega mnenja, da bi lahko bilo več podobnih druženj in športnih tekmovanj, ob tem smo se dogovorili, da bo turnir v odbojki postal tradicionalen, saj ljubiteljev odbojke med policisti na Koroškem ne manjka.

S svojo prisotnostjo na turnirju in z nagovori tekmovalcem so športni duh pokazali tudi direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME, predsednik IPA RK Koroška Srečko LAMPRET in predsednik OPS Slovenj Gradec Jadran ŽERJAL. Vsi govorniki so se strinjali, da bi se v prihodnje moralo takšnih turnirjev udeleževati čim več enot in policistov. Izrazili so željo, da bi tisti policisti, ki odhajajo s PU Slovenj Gradec na delo v druge policijske enote, ostali člani združenj na Koroškem in se takšnih srečanj še naprej udeleževali.

 

Fotografski utrinki:

071218-Odbojka01

Zbor ekip in uvodni pozdrav direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija FERMETA

 

071218-Odbojka02

Tekmovalci so pokazali veliko mero znanja in tekmovalnosti

 

071218-Odbojka03

Ekipa PP Dravograd

 

071218-Odbojka04

Ekipa PP Radlje ob Dravi

 

071218-Odbojka05

Ekipa PU Slovenj Gradec

 

071218-Odbojka06

Zaključek tekmovanja s podelitvijo nagrad in pokalov

 

Fotografije: Iztok MORI, komandir PP Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE