V okviru ukinjanja notranjih meja držav članic EU in vstopa Slovenije v schengenski prostor, so se policisti Policijske postaje (PP) Radlje ob Dravi v četrtek, 20. decembra 2007, ob 14. uri, poslovili od 16 policistov, ki odhajajo v policijske enote na območje sosednjih policijskih uprav Maribor in Celje. Poslovilnega srečanja sta se udeležila tudi direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME in župan Občine Radlje ob Dravi Alan BUKOVNIK.

Župan Občine Radlje ob Dravi Alan BUKOVNIK je uvodnem nagovoru dejal, da ga prevevajo mešani občutki. Na eni strani veselje ob odprtju meja, kar bo omogočilo še lažje sodelovanje med državama, tako na gospodarskem, političnem in vseh drugih področjih, na drugi strani pa bojazen in skrb za varnost občanov, glede na to, da je na PP Radlje ob Dravi prišlo do precejšnjega kadrovskega deficita.

Komandir PP Radlje ob Dravi Milan NOVAK se je vsem odhajajočim policistom zahvalil za njihov prispevek pri zagotavljanju varnosti. Dejal je, da so z odhodom dokaj velikega števila dosedanjih sodelavcev veliko izgubili tudi policisti, ki ostajajo v kolektivu. Manjše število policistov bo tako moralo prevzeti celoten obseg varnostnih nalog, ki se v zadnjih letih povečuje. Ne glede na to se bo kolektiv moral prilagoditi novo nastalim razmeram, zaposleni pa bodo po najboljših močeh morali storili vse, da z vidikov varnosti ne bi izgubili tudi občani, katerim zagotavljajo varnostne storitve.

Direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME se je prav tako vsem policistom, ki odhajajo na delo v druge policijske enote, zahvalil za njihov prispevek pri zagotavljanju varnosti ter jim zaželel veliko delovnih uspehov v prihodnje. V nadaljevanju je vsem prerazporejenim policistom izročil pisne zahvale PU Slovenj Gradec za opravljeno delo.

 

Fotografski utrinki:

 

071228-PoslovilnoSrecanje01

Župan Občine Radlje ob Dravi Alan BUKOVNIK

 

071228-PoslovilnoSrecanje02

Direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME

 

071228-PoslovilnoSrecanje03

Podelitev pisnih zahval PU Slovenj Gradec

 

Fotografije: Milan NOVAK, komandir PP Radlje ob Dravi

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE