Policijska uprava (PU) Slovenj Gradec je v sodelovanju s Svetom koroških županov v četrtek, 22. novembra 2007, ob 17. uri, v dvorani občine na Prevaljah, na regijskem nivoju izvedla okroglo mizo na temo vključevanja Slovenije v schengenski  prostor.

Pri izvedbi so sodelovali predsednik Sveta koroških županov in župan Mestne občine Slovenj Gradec Matjaž ZANOŠKAR, direktor PU Slovenj Gradec mag. Jurij FERME, vodja Sektorja mejne policije pri Generalni policijski upravi Danijel LORBER, inšpektor za mejne zadeve in tujce Sektorja uniformirane policije PU Slovenj Gradec Drago KNEZ ter tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec Peter PUNGARTNIK, spec., kot moderator.

Na okrogli mizi so predstavili nacionalni pomen vključevanja Slovenije v schengenski prostor, novosti glede ukinjanja notranjih meja med državami članicami EU, organiziranost in delovanje policije na Koroškem po 21. decembru 2007, nadaljnji namen in uporaba objektov na sedanjih mejnih prehodih ter pričakovanja in pogledi lokalnih skupnosti glede na te procese.

Organizatorja sta na okroglo mizo povabile župane vseh koroških občin, predstavnike državnih organov, gospodarstvenike, direktorje večjih prevozniških podjetij in vseh pomembnejših regijskih zavodov in društev, občanke in občane Koroškem ter predstavnike različnih medijev. Odziv je bil nekoliko pod pričakovanji organizatorjev, razen s strani predstavnikov medijev, ki so se v veliki večini odzvali povabilu. Z izdelavo in objavo različnih oblik prispevkov so veliko prispevali k obveščanju ljudi na Koroškem in širše, kar je bil tudi temeljni namen in cilj okrogle mize.

 

Fotografski utrinki:

071224-OkroglaMiza_Schengen01

Organizatorji in nosilci predstavitev na okrogli mizi

 

071224-OkroglaMiza_Schengen02

Prvi z leve Danijel LORBEK, vodja SMP pri GPU, ki je bil nosilec predstavitve

 

071224-OkroglaMiza_Schengen03

Obiskovalci okrogle mize, v ospredju gostitelj dr. MatIc TASIČ župan Občine Prevalje

 

071224-OkroglaMiza_Schengen04

Vprašanje predstavnika lovske organizacije o novostih lova na območju državne meje

 

071224-OkroglaMiza_Schengen05

Eden izmed številnih intervjujev direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija FERMETA

 

Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE